Muotokuvaus – Mallin valaisu studiossa uv-valoilla

Mallin valaisu uv-valoissa studiossa

 

Miksi kirkkaat- ja valkoiset vaatteet hohtavat discoissa ja yökerhoissa???

Yökerhojen valaistus koostuu yleensä useista UV-valoista, eli mustavalolampuista. Ultravioletti-, eli uv-valot saa tietyntyyppiset vaatteet hohtamaan hämärissä tiloissa. Parhaiten uv-valoa ”vastaanottavat” kirkkaat ja neon väriset ja valkoiset vaatteet.

Päätimme kokeilla miltä mallin valaisu näyttäisi uv-valoilla valaistuna Studio Fotomanissa Hyvinkäällä!

Pyysimme kuvattavaa pukeutumaan neonkeltaisiin vaatteisiin, jotta saisimme vaatteet kunnolla hehkumaan. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä asiana oli pitää studio mahdollisimman pimeänä, jotta uv-valojen loiste saataisiin tuotua parhaiten esille. Mallilla oli silmillään aurinkolasit, joissa oli ohut led-nauha ympärillä. Aurinkolasien led-valo lisäsi hohtoa ultravioletti kuviimme. Taustana käytimme mustaa kartonkia, jonka vielä erikseen valaisimme discovaloilla.

TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA UV-VALAISUSSA!

Kuvaa pimeässä, tai tarpeeksi hämärässä! Tämä on tärkeää, jotta uv-valo valaisee kohteen tarpeeksi hyvin.

-Älä käytä salamavaloa! Salamavalo on hyvin kirkas, joten sitä käytettäessä uv-valo ei valaise kuvattavaa tarpeeksi.

-Kuvaa korkealla ISO-herkkyydellä ja/tai isolla aukolla! Kuvatessa korkealla ISO-herkkyydellä ja isolla aukolla varmistat ettei kuva tärähdä kuvatessasi melko nopealla suljinajalla. Korkea ISO-herkkyys ja iso aukko ottaa valoa vastaan kameran kennolle herkemmin, kuin matala ISO-herkkyys. Uv-valo on melko himmeä, joten hyvä valovoima katsotaan eduksi.

 

Mallin valaisu uv-valoilla