Vinkkejä koirakaverisi kuvaamiseen!

Viisi asiantuntijan vinkkiä parempiin koirakuviin

Koirakuvaminen on hauskaa ja palkitsevaa, mutta hyvien kuvien ottaminen ei aina ole helppoa. Eläinkuvaamiseen erikoistunut Jasmin Hummer jakaa parhaat kuvausvinkkinsä menestykseen.

#1: Polttoväli ja perspektiivi

Koirien kuvaamisessa voidaan käyttää kaikkia polttovälejä! Pidempi teleobjektiivi, kuten Tamron SP 70-200mm G2, toimii erinomaisesti liikkuvan eläimen kuvaamiseen ja potretteihin. Kuvattaessa telepäässä täydellä f/2.8 aukolla kohde suorastaan hyppää esiin. Kun huomaat koiran rentoutuvan, voit vaihtaa lyhyempään esimerkiksi 35mm polttoväliin ja saada kuvaan myös maisemaa.

 

#2: Toiminta näyttää upealta, mutta niin myös pienet eleet

Täydessä toiminnassa olevat koirat ovat aina mielenkiintoisia, mutta niiden kuvaaminen voi olla haastavaa. Usein katsojan vangitseekin kaikki koiran pienet eleet: kohotettu tassu hitaalla kävelyllä, keskittynyt katse, herkun nappaaminen tai kutsu leikkimään. Ne ovat luonnollisia hetkiä, jotka välittävät paljon tunnetta

#3: Ota mukaan jotain kiinnostavaa

On tärkeää ettei koira menetä kiinnostustaan kuvattavana ollessa ja vain tuijota tyhjyyteen. Sen vuoksi on tärkeää ottaa mukaan jotakin koiraa kiinnostavaa, kuten lelu tai herkkuja, joilla kiinnostusta voidaan pitää yllä. Muista kuitenkin toimia nopeasti! Jos haluat koiran katsovan tiettyyn suuntaan, voit heittää kiven tai kepin ja ottaa kuvan samalla kun koiran katse seuraa lentävää esinettä.

#4: Käytä asusteita harkiten

Asusteet voivat tuntua hauskalta idealta, mutta yleensä ne näyttävät vain väärältä eläinkuvissa, joten käytä niitä harkiten. Jotkut ideat, kuten huopa talvella, voivat kuitenkin toimia yllättävän hyvin – Nelijalkainen ystävä näyttää niin söpöltä vilttinsä alla.

# 5: Maisemakuva koiralla

Muista myös ottaa koirastasi kuvia kauniissa luonnollisessa ympäristössä tuoden sen upean villin puolen esiin. Ole aina valmis kamerasi kanssa, niin saat taltioitua hetken kun koira nostaa kuononsa tuulessa tai kallistaa päätään kuullessaan kahinaa pusikosta. Ne ovat lyhyitä hetkiä, jotka kertovat mielenkiintoista tarinaa.